Originální Bandelettes®

Jaké vybrat šaty pro plnoštíhlou postavu? Víme, co vám bude slušet

Šaty sluší opravdu každé ženě. A je jedno, jestli máte velká prsa, plnější zadek nebo široký pas. Stačí vědět, jaké vybrat. Pojďte zazářit v šatech, které zvýrazní vaše přednosti! Poradíme vám, jaké šaty pro plnoštíhlou postavu vybrat, a ukážeme vám, jak je nosí ostatní majitelky plných křivek.
Šaty pro plnoštíhlou postavu

Nejdříve pár základních módních tipů pro plné křivky

Jasně, pravidla jsou od toho, aby se porušovala.:-) A ve výsledku je nejdůležitější, v čem se cítíte sebevědomě. Protože krása září zevnitř!

Jestli ale chcete opticky zeštíhlit postavu, máme pro vás čtyři tipy, na co se při výběru šatů zaměřit.

1. Vzorům se nemusíte vyhýbat

Vsadily bychom kabelku, že už jste někdy slyšela, ať s plnějšími tvary zapomenete na vzorované šaty. Není to úplný nesmysl, ale od pravdy má daleko. Ve skutečnosti vám budou slušet i vzory, jen je musíte vybírat opatrně.

Ze vzorů vsaďte na:

  • drobné květiny,
  • malé puntíky nebo spíše tečky,
  • svislé tenké pruhy,
  • nepravidelné geometrické tvary.

Jednoduchým pravidlem je: čím drobnější, tím lepší.

2. Volány a řasená látka vám svědčit nebudou, ale…

Čemu byste se ale měla vyhnout, jsou objemné volány a řasená látka. Zbytečně by vám přidávaly na objemu. Jedinou výjimkou je, když potřebuje postavu opticky vyvážit. Třeba v případě, že máte plné boky a malá prsa – typ postavy hruška. Pak by mohl volán nebo řasení v oblasti prsou udělaly skvělou službu. V takovém případě ale nezapomeňte zvýraznit pas třeba tenkým páskem.

3. Vyhrajte si s barvami

Ano ano, černá zeštíhluje. Kdo by ale chtěl pořád chodit jako na pohřeb, když venku svítí sluníčko? Barev se vůbec nemusíte bát, jen volte tlumenější tóny. Třeba místo zářivě rudé raději vínovou.Slušet vám budou také kontrasty, které opticky „rozbijí” siluetu a zvýrazní pas. Pokud máte menší prsa a větší zadek, volte nahoru světlejší a dolů tmavší barvu. A platí to samozřejmě i obráceně.

4. Zahoďte silonky a ukažte nohy

Paříte se v létě v silonkách, abyste se vyhnula nepříjemně odřeným stehnům? Moc dobře víme, o čem je řeč! Plnějším tvarům ale nejvíce sluší délka šatů nad kolena. O intimním zdraví v letních parných dnech nemluvě.Víme, jak to vyřešit a nechat silonky celé léto v šuplíku. Slyšela už jste o bandaletkách? Jsou to samodržící podvazky – elastické pásky proti odírání stehen. Díky silikonovým proužkům na vnitřní straně perfektně drží a nebudete o nich ani vědět. V USA jsou bandaletky naprostým hitem. A tisíce příznivkyň už mají i v Česku.

Podívejte se na nabídku bandaletek>>

Béžové krajkové bandaletky Onyx
Krajkové bandaletky

Jaké střihy šatů pro plnoštíhlé jsou nej?

Tak a teď už budeme konkrétnější. Tady je 7 nejlichotivějších střihů šatů pro plnoštíhlou postavu. Pojďte zazářit!

1. Výstřih do V nebo off-shoulder

Výstřih do V opticky prodlužuje postavu. Spadlá ramínka, kterým se říká off-shoulder, zase hezky schovají silnější paže. Čemu se naopak vyhněte, jsou špagetová ramínka a šaty úplně bez ramínek.

2. Zavinovací šaty

Naprostý zázrak pro plné křivky! Výstřih do V a zavazování v pase dělají ze zavinovacích šatů tu nejlepší volbu.

3. Pouzdrové šaty

Ano, plným křivkám náramně sluší uplé šaty! Zejména pokud máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin. Zdaleka ale není nutný vosí pas. Stačí k šatům přidat tenký pásek. Vyhladit siluetu vám pomůže stahovací prádlo.

4. Košilové šaty

Především ty se zavazováním v pase budou vypadat skvěle. Nechte rozepnuté horní knoflíčky, abyste získala výstřih do V.

5. Áčkové šaty nad kolena

Nejlepší volba pro postavu typu jablka. Áčkové šaty schovají bříško a zvýrazní nohy. Dejte si ale pozor, aby nebyly moc over-sized.

6. Šaty s asymetrickým střihem

Šikovně odvedou pozornost od partií, které chcete schovat, a vypadají neskutečně rafinovaně.

7. Dlouhé šaty s rozparkem

Maxi šaty by vám zbytečně přidávaly kila navíc, pokud ale mají dlouhý rozparek, budou vypadat mnohem lehčeji.

Šaty pro plnoštíhlé podle typu postavy

Příroda nám to krásně zařídila, aby každá jedna z nás byla unikát. A tak je to v pořádku. Jen v obchodě s oblečením to pak nemáme všechny tak lehké. Poradíme vám, jaké šaty pomohou vyvážit méně symetrickou postavu.

Šaty pro postavu typu jablka

V takovém případě vsaďte na šaty ke kolenům. Nejvíce vám bude slušet áčkový střih. Další skvělou volbou jsou zavinovací nebo košilové šaty s výše položeným zavazováním. 

Šaty pro postavu typu hrušky

Přidejte objem v horní části šatů a zvýrazněte pas. Volánky, řasení, výrazný vzor v oblasti prsou a uplá sukně – tak nejlépe podtrhnete své přednosti.

Šaty pro malou postavu nebo krátké nohy

Ne, nemusíte se trápit celé dny v podpatcích, abyste opticky prodloužila nohy. Vsaďte na dlouhé splývavé šaty s rozparkem v délce ke kotníkům a slaďte je s botami ve stejné barvě. Slušet vám budou také šaty se zavazováním nebo páskem položeným výše pod prsama. Postavu krásně prodlouží i výstřih do V.

Už víte, v jakých šatech budete v létě zářit? Nezapomeňte na bandaletky, ať předejte nepříjemně odřeným stehnům. A silonky nechte v šuplíku!

Prozkoumat bandaletky>>

Sdílejte článek

Facebook
Pinterest
Email

Sledujte nás na sociálních sítích:

Více z našeho blogu:

Přehrát video

Průvodce výběrem velikosti

Aby bandaletky perfektně padly, změřte obvod vašeho stehna v nejširším bodě pomocí krejčovského metru. Poté zjistěte svou velikost:

A: 53-58 cm

B: 58-63 cm

C: 63-68 cm

D: 68-73 cm

E: 73-78 cm

F: 78-81 cm

Na co myslet?

  • Stehna měřte vestoje v jejich nejširším bodě, a to na holé kůži.
  • Pro co nejpřesnější měření použijte krejčovský metr. Pokud ho nemáte, pomozte si provázkem a jeho délku změřte pravítkem.
  • Metr na kůži přiložte tak, aby nebyl příliš volný ani těsný.
  • Pokud je vaše naměřená hodnota na pomezí dvou velikostí, zvolte tu menší.