Originální Bandelettes®

Co sluší plnoštíhlým? 7 tipů, jak zazářit!

My, majitelky plnějších tvarů, to v obchodě nemáme úplně tak jednoduché. To ale rozhodně neznamená, že by měl náš šatník překypovat nudou a fádností! Stačí vědět, co sluší plnoštíhlé postavě, a můžeme zářit při každé příležitosti. Máme pro vás sedm osvědčených tipů.
co sluší plnoštíhlým

1. Nebojte se barev a vzorů

Ne, opravdu nemusíte chodit celý rok v černé. Jen je potřeba vědět, jak s barvami a vzory u plných křivek zacházet.

Barvy můžete nosit v podstatě jakékoliv, důležité je pouze to, aby měly tlumený tón. To znamená třeba místo výrazné fuchsiové zvolit raději vínovou. Ani světlým barvám se ale nemusíte vyhýbat. Jen je nepoužívejte na problémové partie. Pokud máte větší pozadí, kalhoty zvolte tmavé a top může být světlý. Takové kontrasty vám pomohou opticky „rozbít” siluetu a zvýraznit pas.

U vzorů platí pravidlo: čím drobnější, tím lepší. Slušet vám budou drobné květinky, tečky, tenké svislé proužky nebo nepravidelné geometrické tvary.

2. Noste šaty a sukně

Schováváte se celý rok v kalhotách nebo maxi sukních? To je obrovská škoda. Šaty a sukně jsou pro plnoštíhlé jako dělané. Nejvíce vám bude slušet délka ke kolenům a vyšší pas. Po sukni ke kotníkům sáhněte pouze v případě, že má rozparek, který ji udělá vzdušnější. Jinak by vám zbytečně přidávala na objemu.

Možná vás to překvapí, ale plným tvarům lichotí pouzdrové sukně a šaty. Stačí si pod ně vzít stahovací prádlo, které vyhladí siluetu. Další skvělou možností jsou áčkové sukně. A naprosto nikdy nic nezkazíte se zavinovacími nebo košilovými šaty s páskem.

U šatů je potřeba brát ohled i na typ postavy. Přečtěte si celý článek o tom, jak vybrat ty nejlepší šaty pro plnoštíhlou postavu.

TIP: Vyhýbáte se v létě šatům a sukním, protože vás trápí odřená stehna? Nebo se snad paříte v silonkách? Tento bolestivý problém v mžiku vyřeší bandaletky – ochranné elastické pásky na stehna. Sbohem silonky, ahoj letní šaty!

Bandaletky Dolce béžové
Bandeletky – ochranné pásky na stehna

3. Nohavice zvolte až ke kotníkům

Bohužel, kraťasy křivkám příliš nesvědčí. Nohy opticky rozdělují, rozšiřují a zkracují. A je jedno, jestli končí někde v půli stehen nebo až u lýtek. Na léto jsou mnohem lepší volbou sukně.

Kalhoty vám budou svědčit v délce až ke kotníkům. Mohou být uplé nebo mírně rozšířené, ale rovného střihu. Nohavice do zvonu by na plných křivkách působily neforemně. V teplých dnech můžete sáhnout po lehkých vzdušných kalhotech s rozparkem. Ty jsou aktuálně trendy.

U džínů můžete vsadit na skvělý optický trik – ošoupanou látku uprostřed nohavic táhnoucí se po celé jejich délce. Nohy krásně prodlouží.

4. TOP s rukávy zakryje silné paže

Nebojte, nemusíte nosit dlouhé rukávy i v létě. Určitě se ale vyhněte špagetovým ramínkům a topům úplně bez ramínek. Nejlepší volbou je dlouhý nebo tříčtvrteční rukáv a výstřih do „V“, který prodlouží postavu.

No a do teplých dnů vsaďte na tzv. off-shoulder top se spadlými ramínky a krátkým rukávem. Chytře zakryjete silnější paže, nebude vám horko a ještě budete vypadat sexy. Dejte si ale pozor na objemné volány a volné střihy, které by vám přidávaly kila navíc.

5. Asymetrický střih rozbije siluetu

Asymetrické šaty nebo topy jsou neskutečně rafinované a sexy. A navíc šikovně odvedou pozornost od problémových partií. Asymetrický může být výstřih, lem topu či sukně nebo její rozparek.

U topu zvolte délku do půlky zadku, delší už by vypadal pytlovitě. Plnoštíhlé ženy se často snaží schovávat v tunikách, ty je ale dělají ještě objemnější. Zvláště pokud máte větší prsa. Nebojte se uplejších střihů, právě asymetrické prvky z nich udělají perfektní kousek pro plné tvary. Delší top pak zastrčte do kalhot nebo sukně.

6. Výrazné šperky odvedou pozornost

Podobně jako asymetrický střih šikovně odvedou pozornost výrazné šperky, zejména velké náhrdelníky. Nebavíme se ale o jednom tlustém řetízku, náhrdelník musí mít zajímavý tvar, ideálně do „V“. A nebo může být delší až pod prsa — tak pomůže prodloužit postavu. S barevným náhrdelníkem krásně rozzáříte i černý outfit.

Pokud chcete prodloužit krk, vyčešte si vlasy a uši ozdobte dlouhými visacími náušnicemi. Nádherně budou vypadat k off-shoulder topu nebo asymetrickému výstřihu. Perfektní volba na večerní akci nebo speciální událost.

7. Boty zvolte se špičkou a v barvě kalhot

I na botech záleží. Postavu krásně zeštíhlí a prodlouží podpatky, vyhněte se ale těm jehlovým. Raději sáhněte po širších podpatcích nebo botech na klínku. U sandálků si dejte pozor na pásky okolo kotníku, nohy by nehezky rozdělovaly a zkracovaly.

Kulaté špičky by vám zase z nohy udělaly nevzhledné kopýtko, zvolte proto boty s mírnou špičkou. Z barev je nejvhodnější tělová nebo černá a v případě dlouhých kalhot uděláte úplně nejlépe, když k nim boty sladíte do jedné barvy. Spolu s výše položeným pasem kalhot vykouzlíte nekonečné nohy.

8. Hlavně se neschovávejte ve volném oblečení

Už jsme to zmínili, ale raději to zopakujeme ještě jednou. Volné oblečení vás udělá neforemnou a ještě více vás rozšíří. Je spousta krásných střihů, které vám budou slušet. A opravdu, plným křivkám lichotí uplé šaty a sukně. Dodejte si sebevědomí stahovacím prádlem a v létě vyměňte silonky za bandaletky.

Ženská krása má miliony podob a dřímá v každé z nás. Nebojte se ji vystavit na obdiv. Se správně zvoleným oblečením, které vašim tvarům lichotí, budete jen zářit!

Sdílejte článek

Facebook
Pinterest
Email

Sledujte nás na sociálních sítích:

Více z našeho blogu:

Přehrát video

Průvodce výběrem velikosti

Aby bandaletky perfektně padly, změřte obvod vašeho stehna v nejširším bodě pomocí krejčovského metru. Poté zjistěte svou velikost:

A: 53-58 cm

B: 58-63 cm

C: 63-68 cm

D: 68-73 cm

E: 73-78 cm

F: 78-81 cm

Na co myslet?

  • Stehna měřte vestoje v jejich nejširším bodě, a to na holé kůži.
  • Pro co nejpřesnější měření použijte krejčovský metr. Pokud ho nemáte, pomozte si provázkem a jeho délku změřte pravítkem.
  • Metr na kůži přiložte tak, aby nebyl příliš volný ani těsný.
  • Pokud je vaše naměřená hodnota na pomezí dvou velikostí, zvolte tu menší.